Redhaven Őszibarack szgy.

Nincs raktáron

Jellemzői: A 'Redhaven' őszibarack fajta az Egyesült Államokból származik, a 'Halehaven' é a 'Kalhaven' fajták keresztezésével állították elő és 1940-től fokozatosan elterjedt az őszibarack termelő országokban és sikere a mai napig töretlen.

Ennek oka abban keresendő, hogy a téli hirtelen lehűlésekkel szemben ellenálló és jól alkalmazkodó, továbbá rendszeresen és kiegyensúlyozottan terem. Az első terméseket július végén takaríthatjuk be.

A gyümölcs közepes méretű, súlya 120-140 gramm között változik. Formáját tekintve kissé aszimmetrikus, oldalról enyhén lapított gömb alakú. A héj közepesen molyhos, a sárga alapszínt majdnem teljesen sötétvörös fedőszín takarja.

A gyümölcshús élénksárga színű, magvaváló, a mag körül vörös. Íze aromás, konzisztenciája középkemény, így a szállítást és a feldolgozást egyaránt jól tűri. Friss fogyasztásra is kiváló fajta.

A fajta vadőszi alanyra oltott, így laza talajszerkezet és rendszeres vízellátású talajokon alkalmazható. Az alany erős, középerős növekedést biztosít, azonban 5-7% feletti mésztartalommal rendelkező talajokra nem javasolt a vadőszi alanyra oltott fajták telepítése.

Érésidő: Július vége - Augusztus eleje

Porzói: Öntermékeny

2 500 Ft