Pannónia Kajszibarack szgy.

A 'Pannónia' kajszi fajtát a 'Magyar kajszi' és a 'Borsi-féle kései rózsa' kajszi fajták keresztezésével állította elő Maliga Pál. A fajta 1992 fő árufajtájának számít, így ezzel találkozhatunk leggyakrabban a piacokon. Ennek oka, hogy bár gyenge növekedésű a fája, télállóságával kiemelkedik a kajszi fajták közül.

Termőképessége és termésbiztonsága magas, a gazdag berakódás miatt termésritkítást igényel. A gyümölcs maga közepes méretű, súlya 40-45 gramm között változik. Alakját tekintve gömbölyű. A héj alapszíne narancssárga, melyet a nap érte oldalon kárminpiros foltozottság díszít, megjelenhet piros pettyezettség is a héjon.

A húsa narancsszínű, kissé rostos, lédús, savas hatású mégis erőteljes ízű. Feldolgozásra és friss fogyasztásra is alkalmas. A vadkajszi alanynak köszönhetően kiegyenlítetten terem, a fajlagos hozam azonban más alanyokhoz viszonyítva valamivel kisebb, részben az erőteljes növekedés miatt.

Érésidő: Július közepe

Porzói: Öntermékeny

2 500 Ft