Páfrányfenyő /Gingko Biloba/

Méret :125+ k5

A ginkgo biloba, vagyis a páfrányfenyő egy csodálatos megjelenésű, sudár termetű, és problémamentesen nevelhető díszfa, mely kerti és utcafronti telepítésre is kiválóan alkalmas. Webshopom kínálatában többféle páfrányfenyő közül válogathat!

A ginkgo biloba elsősorban leveleinek gyógyhatása miatt ismert, a levelekből kinyert hatóanyagok gyakori alkotóelemei természetgyógyászati termékeknek. A páfrányfenyő ugyanakkor dísznövényként is igencsak különleges!

Eredeti élőhelye a messzi Kína, külalakjával távol-keleti hangulatot idéz, megjelenése elüt a megszokott honi díszfákétól, így a páfrányfenyő telepítésével újfajta atmoszférát csempészhet kertjébe. Magassága 20-25 méter is lehet, lombozata alul terebélyesebb, felfelé keskenyedik, levelei jellegzetesen legyező formájúak, középen szabdaltak.

A ginkgo fa élettartama kiemelkedően hosszú, több száz évig is élhet! Tartása problémamentes, betegségei alig akadnak, ellenállóképessége pedig legendás, jól tolerálja a városi, szennyezett levegőt, a felnőtt példányok pedig jó szárazságtűrők.

6 500 Ft