Magnolia Susan Fl

A Magnolia 'Susan' - Nagyvirágú liliomfa főbb jellemző

Habitus: Alacsony, 1,5-2 m magasra növő, lombfakadás előtt virágzó lombhullató díszcserje.

Virág: Csillagvirágú liliomfának is nevezik. Sötétbíbor színű, 15 cm nagyságú virágai április végén - május elején nyílnak. Leveleit virágzás után bontja, melyek középnagy méretűek.
Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető. Kedveli a napos helyeket.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Betegségei, kártevői: Levéltetvek, levélsárgulás meszes talaj esetén, levél barnulás és elszáradás szeles helyre történő telepítés esetén.

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A 'Susan' magnólia egy nagyvirágú magnóliafajta. Nagyon kedvező tulajdonsága, hogy kis termetű, kifejlett korában sem lesz 2 méternél nagyobb, ezért kiváló helye van a kis kertekben, de dézsában is remekül nevelhető. Dézsás nevelésnél viszont különösen figyeljen arra, hogy a növény földje meg ne fagyjon, nyáron ne melegedjen át túlzottan és mindig kapjon elég vizet a fácska.

Viszonylag régi fajtáról van szó, ami bevált, megbízható. Télálló, lombhullató, ellenálló fajta. Virágai 10 cm hosszúak, gömbölyded tulipán, kehely alakúak, mély rózsaszín-lila kívül, majdnem fehér belül, lombfakadással együtt, április-májusban nyílnak. Szoliter: a szoliternövények olyan fák vagy cserjék, melyek egymagukban ültetve is díszesek és mutatósak. A szoliternövények jellemzően a kert központi részein helyezkednek el.

">Szoliterként mutat talán a legjobban, de ha társításban kívánja elhelyezni, nagyon sok jó lehetőség kínálkozik erre is. Társításban kapjon központi szerepet, mivel virágzáskor igazán vonzza a tekintetet.


Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen

12 000 Ft