Magnolia Honey Tulip

Nincs raktáron

Méret k5-7.5  100+

Habitus: 4-5 méter magasra megnövő liliomfa fajta. Koronája felfelé törő, ezért olyan kertben is kiváló helye van, ahol csak kevés hely áll rendelkezésre. Lombhullató.

Virág: Virágai halvány sárgák, méz színűek, kerekdedek, sok szirommal. A virágokat a sárga szín mellett enyhe rózsaszínes bemosódás jellemzi, ami még különlegesebbé teszi a fajtát. Még lombfakadás elött virágzik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Betegségei, kártevői: Levéltetvek, levélsárgulás meszes talaj esetén, levél barnulás és elszáradás szeles helyre történő telepítés esetén.

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A 'Honey Tulip' liliomfa egy nagyon szép sárga virágszínű magnólia fajta, nagy kehely alakú virágokkal. Az új-zélandi Mark Jury nemesítő fajtája. Virágai halvány sárgák, méz színűek, kerekdedek, sok szirommal. A virágokat a sárga szín mellett enyhe rózsaszínes bemosódás jellemzi, ami még különlegesebbé teszi a fajtát.

Még lombfakadás előtt virágzik.


Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 4-5 m
Kifejlett szélesség: 4 m
Ültetési tőtáv: 5 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen

12 000 Ft