Magnolia George Henry Kern k5-7.5LHabitus: Kis fa termetű, 2 méter kifejlett magasságú, lombhullató liliomfa, kifejezetten sűrű elágazásokkal.

Virág: Lombfakadás előtt hozza kehely alakú virágainak alapszíne halvány rózsaszín, de a szirmainak külső- alsó része erősebb rózsaszínű lesz.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Betegségei, kártevői: Levéltetvek, levélsárgulás meszes talaj esetén, levél barnulás és elszáradás szeles helyre történő telepítés esetén.

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A Magnolia 'George Henry Kern'' fajta egy sokak számára ideális Magnolia fajta, ugyanis nagyon kifejlett korára is csak 2 méteres magasságot ér el, így azok is nevelhetik a fajtát, akik csak kis kerttel vagy balkonnal rendelkeznek. Kiváló balkonfajta, de vigyázzunk, ha konténerben neveljük, különös gonddal legyünk az öntözővíz mennyiségére és a hőmérsékletre.

Virágai rózsaszínűek, a szirmok külső-alsó részre erősebb színű. Lombfakadás előtt nyílik, a virágok kehely alakúak.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: Április - Május
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen

7 500 Ft