Kék Áfonya /Bluecrop/ k2

A Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' - Magasbokrú kék áfonya főbb jellemző

Jellemzői: Az áfonyák (Vaccinium) a hanga félék családjába tartozó nemzetség. Közös tulajdonságuk, hogy savas kémhatású talajokon, párásabb környezetben fejlődnek a legszebben. Az áfonya fajták jellemzően öntermékenyek, de másik fajta telepítésével nagyobb termésbiztonság érhető el.

A termés magas C-vitamin és béta-karotin tartalma miatt látásjavítóként terjedt el a népi gyógyászatban. A 'Bluecrop' áfonya felálló szárú, tőben többszörösen elágazó cserje. A fürtökben nyíló virágokból július és szeptember között fejlődik termés.

Virágzása a 'Toro' fajtát követi, míg a 'Chandler' fajtát megelőzi, így középidei virágzású fajta. A fürtöt alkotó bogyótermések kerekded, kissé lapított gömb alakúak. A héj kék színű, hamvas felületű. Felhasználható friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt.

Talajigény: Savanyú, tápanyagban gazdag, kiszáradásra nem hajlamos talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: A termésérés időszakában napos vagy félárnyékos fekvés az ideális a számára, ezért ilyen helyre telepítsük. Tűző naptól óvjuk.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de sekélyen gyökerezik, ezért talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni. Párásabb környezetet kedveli, ezért talajtakarással segíthetjük a fejlődését.

2 500 Ft