Gyümölcs jellemzői:
nagy vagy igen nagy, teljesen éretten sötétbordó, héja vastag,
húsa sötétbordó, nagyon kemény, ropogós, festő levű, íze enyhén
savas-édes, harmonikus
Ültetési ideje:
- szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, illetve október-november
- konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig
Növény jellemzői:
korai termőre fordulás, jó termőképesség
Érési ideje:
június vége, július eleje, késői érésű
Porzói:
Van, Germersdorfi 3, Linda
Permetezése:
téli lemosó permetezés január-február, őszi lemosó permetezés
november-december, növényvédőszeres permetezés
április-május-június-július
Metszése:
ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől
fenntartó metszés, minden évben 2x, téli metszés február-március, nyári
metszés június-július
Felhasználása:
friss fogyasztás, gyors fagyasztás, befőtt