Japánfűz /Salix i. Hakuro-Nishiki/

Újra

Méret: Tm120 k5

A tarka levelű japán fűz egy lassú növekedésű kis fácska, mely méretét tekintve nem foglal el nagyon sok helyet, csupán 1,5-2 méter magasra nő meg. Levelei fehér-rózsaszín-zöld foltokkal márványozottak, ami júniustól lesz igazán intenzív. Nagyszerűen tartható edényes növényként is, dézsában, csupán jó vízellátású, nem túl kötött talajt igényel.

Metszést nem feltétlen igényel, ha mégis szeretné formára igazítani, akkor tél végén, kora tavasszal érdemes metszeni a növényt.

A japán fűz ültetése során fontos tudni, hogy a meleget és a sok fényt szereti, így mindenképp figyelmet kell ennek szentelni, mikor kiválasztja a helyét.

A Salix integra 'Hakuro-Nishiki' - Fehér-rózsaszín tarka levelű japán fűz nagyszerűen mutat Szoliter: a szoliternövények olyan fák vagy cserjék, melyek egymagukban ültetve is díszesek és mutatósak. A szoliternövények jellemzően a kert központi részein helyezkednek el.

">szoliter bokorként kisebb kertekben, ha egy igazán egyedi, különleges hangulatot teremtő növényre vágyik, akkor ne habozzon, rendelje meg most!


9 500 Ft