Granny Smith alma koronás konténeres

A 'Granny Smith' alma főbb jellemző

Jellemzői: A 'Granny Smith' almafajtát Ausztráliában nemesítették a 19. században, de kereskedelmi forgalomba nagyobb arányban csak a 20. században került. A mai napig a déli félteke legnépszerűbb fajtája.

Rendkívül sokan termesztik Ausztráliában és a mediterrán országokban is. Fája erős növekedésű, a túlzott metszést nem szereti. Termőhely iránt igényes.

Viszonylag későn fordul termőre. Termőképessége kezdetben rendszeres és bőséges, mely később közepessé mérséklődik. Magyarországon csak a melegebb fekvésű területeken érik be biztonságosan. Kései érésű, október végétől érik. Gyümölcse középnagy- nagy méretű (150-160 g).

A termés alakja kerekded, kissé kúpos. A terméshéj sima, vékony, viaszos. A termés teljes érettségében is harsány zöld színű. Jellemzőek rá a nagy, fehér paraszemölcsök. A terméshús fehér, kemény, kifejezetten lédús, mérsékelten savanykás. A termés akár júniusig is tárolható. Varasodásra kevésbé, lisztharmatra kissé érzékeny. Fája erős növekedésű, ezért csak kevésbé bírja a metszést.

Érésidő: Október vége - November eleje

Porzói:
'Gloster'
'Idared'
'Jonathan'
'Golden Delicious'
'Téli arany parmen'

8 000 Ft