Gránátalma k2 /Parfianca/

A Punica granatum 'Parfianca' - Bokros gránátalma (termő) főbb jellemző

Jellemzői: A gránátalmák között találunk dísznövényeket és gyümölcstermőket egyaránt. Ezek közös jellemzője, hogy cserjévé vagy kisebb termetű fácskává fejlődnek.

A gránátalma származását tekintve Nyugat- és Közép Ázsiában, valamint a Földközi-tenger térségében honos, de egyre több helyen termesztik hazánkban is, a melegebb, védettebb fekvésű helyeken. A gránátalma gyümölcse káliumban, flavonoidokban, kalciumban és C-vitaminban gazdag.

A 'Parfianca' fajta akár 5 méteres magasságot is elérő fajta, de hazai hőmérsékleti viszonyok mellett a 3-3,5 méteres magasság a jellemző. A biztos termésérés miatt érdemes szélvédett fekvésbe telepíteni jó fagytűrése mellett is. Júniustól nyíló élénk, narancsos piros virágai tölcsérszerűek, dekoratív megjelenésűek, melyek a lombozattal élénk kontrasztot adnak.

A termésérés augusztustól szeptemberig tart, ekkor szüretelhetjük a kis- vagy közepes méretű, kerekded terméseket. A héj alapszíne kezdetben halvány, narancssárga színű, később fokozatosan piros színt ölt.

A magok szintén piros színűek, lédúsak, zamatosak, igen ízletesek, erős színanyagúak. Felhasználható friss fogyasztásra, lé készítése, sütemények alapanyagaként.

Porzópár: Öntermékeny, de másik fajta telepítésével nagyobb terméskötés biztosítható.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat, de szegényebb, kötöttebb talajokon is jól fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Vízigénye közepes, üde talajra telepítsük, aszályos időszakokban öntözzük.

3 900 Ft