A 'Florina' alma főbb jellemző
Jellemzői: A 'Florina' almafajta
egy francia fajta, melyet 1977-ben jelentettek be fajtaként, s
népszerűsége azóta töretlen. A frissen és tárolás után is kellemes ízt,
jó minőséget produkáló 'Florina' egy nagyon fontos tulajdonsága, hogy
almavarasodás rezisztens.
Már fiatalon termőre fordul és a
megfelelő gondozás és ápolás mellett igencsak bőtermő fajta. Friss
fogyasztásra is kiváló, ahogy konyhai felhasználásra is. Nálunk
szeptember végén - október elején érik. Termése februárig tárolható.
Termése nagyméretű, kúpalakú, felületét
szinte teljes mértékben mosott és csíkozott sötétpiros alapszín borítja.
A terméshéj vékony, hamvas. A terméshús sárgásfehér, kemény, ízletes,
kissé illatos, a cukor-sav arány harmonikus.
Érésidő: Szeptember vége- Október eleje
Porzói:
'Gloster'
'Gála'
'Jonathan'