Fekete Ribizli Bokor k2

A Ribes nigrum 'Titánia' - Fekete ribizli főbb jellemző

Jellemzői: A fekete ribizli egy nagyméretű, felfelé törő hajtásrendszerrel rendelkező, lombhullató cserje. Nagyon erélyes növekedéssel rendelkezik. Termése nagyon értékes, mivel nagyon magas a vitamin és antioxidáns tartama.

Kiváló vízhajtó és immunerősítő hatással rendelkezik. A 'Titánia' fajta egy Európa szerte népszerű fekete ribizli. Mérete kifejlett korban körülbelül 1,5 méter. Termése bogyó, a termés alakja gömb. A terméshéj vékony, fekete, sima. A termésméret nagy, ízvilága fanyar, különleges, aromás.

Termése hosszú fürtön, lazán álló, nagy, fényes fekete bogyó. Öntermékeny. Rendszeres öntözésre szüksége van. Ellenáll a lisztharmatnak és a legtöbb gombabetegségnek is. Kiváló friss fogyasztásra, vagy konyhai feldolgozásra is (szörp, dzsem). Érése júniusban kezdődik, elhúzódó, ezért házikerti nevelésre is kiváló.

Érésidő: Április első harmadától virágzik, június közepétől július közepéig érik sötét színű, feketés-lila bogyótermése.

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, laza vagy középkötött szerkezetű, semleges vagy enyhén savanyú talaj ideális a számára. A kiszáradásra hajlamos vagy magas talajvizes talajba ne ültessük!

2 200 Ft