Édes Mini Kivi k2-3.6L

Az Actinidia arguta 'Ananasnaya' - Édes mini kivi (Termős) főbb jellemző

Jellemzői: A kivi (Actinidia) a küllőfolyondár félék családjába tartozó nemzetség. Közös tulajdonságuk, hogy kúszó, csavarodó hajtásokkal terjedő gyümölcstermők, a nevelésükhöz támaszték, támaszrendszer szükséges. Kedvelik a félárnyékos, párásabb környezetet.

Jellemzően kétlakiak, vagyis a hím és a női virágok más-más példányon találhatóak, de számos öntermékeny kivifajtát is ismerünk már. Magyarországon biztonságosan termeszthető a legtöbb helyen. Azt mondják, ahol a kései csemegeszőlő megterem, ott jó helye van a kivinek is.

Levelei általában nagyok, dekoratívak, akár dísznövényként is megállják a helyüket. Virágai mutatósak. Különleges édes-savanykás ízvilága sokakat elcsábít. Magas C-vitamin, vas-, és E-vitamin tartalma miatt kifejezetten egészséges. Kalóriatartalma alacsony.

Az 'Ananasnaya' egy termős kivifajta, amely édes, mini gyümölcsöket érlel. Különlegessége, hogy héja sima és vékony, így a héj eltávolítása nélkül is fogyasztható. A termésméret 2-3 cm, és sokkal édesebb, mint a hagyományos kivik. A termés színe kissé rózsaszínes. Október első felében érik, biztos termést a 3-4. évben hoz.

3 990 Ft