Gyümölcs jellemzői:
kicsi, gömbölyded, héja sötétpiros, fénylő, sötétpiros,
középkemény húsa lédús és kifejezetten festő levű,, íze savas, éretten
édes, kőmagja kicsi
Ültetési ideje:
- szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, illetve október-november
- konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig
Növény jellemzői:
fája középerős növekedésű,, ágai csüngők, rendkívül bőven és
biztonságosan terem, korán termőre fordul, közepes virágzású. Géppel
könnyen szüretelhető.
Érési ideje: június végén érik, pár nappal a Pándy előtt
Porzói:
öntermékeny, jó porzó
Permetezése:
téli lemosó permetezés január-február, őszi lemosó permetezés
november-december, növényvédőszeres permetezés
április-május-június-július
Metszése:
ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszés minden évben február-március hónapban
Felhasználása:
friss fogyasztás, hűtőipar, gyümölcse főként feldolgozásra alkalmas (dzsem, gyümölcslé)