Szabadgyökerű
Gyümölcs jellemzői:
nagy vagy igen nagy, teljesen érett állapotában fahéjas barna,
kicsit megnyúlt, húsa fehéressárga, olvadó, héja közepesen vastag, jól
szállítható, jól tárolható, egyik legkeresettebb fajta
Ültetési ideje:
- szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, illetve október-november
- konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig
Növény jellemzői:
közepes növekedés
Érési ideje:
szeptember közepe, 5-6 hónapig tárolható
Porzói:
Vilmos, Clapp kedveltje
Permetezése:
téli lemosó permetezés január-február, őszi lemosó permetezés
november-december, növényvédőszeres permetezés
április-május-június-július
Metszése:
ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszés minden évben február-március hónapban
Felhasználása:
friss fogyasztás, befőtt