Gyümölcs jellemzői:
középnagy vagy nagy, átlagosan 24-25 mm, 6-8 g tömegű, enyhén
megnyúlt gömb alakú, héja mélybordó, húsa kemény, sötétvörös, rövid
kocsányú, ropogós, bőlevű, magja kicsi, finom ízű
Ültetési ideje:
szabadgyökerű gyümölcsfák optimális telepítési ideje kora
tavasszal (március), konténeres példányoké tavasztól késő őszig van
Növény jellemzői:
első magyar öntermékeny fajta, középerős fejlődésű, ritka, kerek
koronát nevel, korán termőre fordul, igen bőtermő, terméshozama
2,5-szer nagyobb a Germersdorfiénál, kiváló pollenadó fajta,
levélbetegségekre kevésbé fogékony, sokáig a fán tartható, több ütemben
szüretelhető
Érési ideje: késői érésű, július eleje
Porzói: öntermékeny fajta, más fajták jó porzója
Permetezése:
késői fajta révén levélbántalmakra nem érzékeny, megjelenő rovarok esetén alkalmazzunk rovarölős permetezést
Metszése:
ültetéskor gyökérmetszés (szabadgyökerű fánál csak), 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszések
Felhasználása:
friss fogyasztásra és üzemi felhasználásra is ideális (gyümölcslé, befőtt)